Alaçatı Turizm Derneği

OVACIK

OVACIK

Yazar: Zeynep Boneval

Ovacık Çeşme yarımadasının tarım merkezi. Yörenin meşhur enginar ve kavunlarının yanı sıra iklimi ve toprak koşulları çok uygun olduğu için şaraplık üzümlerin yetiştiği bağları ile de ünlendi. Akşamüzeri gün batımında Ovacık’a yapacağınız bir gezintide, sizi yükselip alçalan tepelerde rüzgarla salınan mahsüller, az ileride deniz ve de ufukta Sakız  adası bekliyor olacak. Toskana halt etmiş dedirten bu manzara gerçekten görülmeye değer.
Ovacık tarlaları arasında ilerlerken gözünüze Deveci Bağları tabelası çarpacak. Deveci ailesinde tarım bir aile geleneği. Ali Deveci’nin rahmetli babası Lütfi Deveci 1937 yılında Samsun’da kurduğu ilk çiftliği ile Türkiye’de modern meyveciliği başlatan isim. Daha sonra ülkenin farklı yerlerine yayılan çiftliklerde ‘Deveci armutu’ nunda arasında olduğu, soframıza gelen yirmiden fazla elma, armut, şeftali, karpuz, çilek, erik çeşidi yetiştirildi. İstanbul’un efsanevi restoranı ‘Downtown’u yaratan Ali Deveci, bir Çeşme tatilinde bağcılık yapan bir dostunu ziyaret ettiğinde,  aile geleneği olan toprağın çağrısını hissetti. Ne de olsa kanına işlemişti toprak! Ali, Ovacık’taki toprağı özenle, dikkatle ve özveriyle işleyip, ailenin altmış senelik tecrübe ve bilgisini en yeni tekniklerle harmanladı. Bölgeye en uygun ve en kaliteli üzüm fidanlarını Fransa’fan getirip ekti, titizlikle fidanları büyüttü ve harika bağlara dönüştürdü. İklim, toprak, güneş ve sabır bir araya gelince, Deveci Bağlarından harika Merlot, Shiraz, Tempranillo, Grenache şaraplık üzümleri yetişmeye başladı. Bir yandan her gün bağlarda çalışıp, bir yandan da iyi şarap yapmanın sırlarını takip ediyor. Uzun bir yolculuğa baş koydu, bağlarına gözü gibi bakıyor ve üzerine titriyor. Ve zaten bu kadar sevgi, özen ve yürekle yetiştirilen üzümler, kendini harika şaraplarda gösteriyor. Türkiye’nin en iyi şaraplarında bu bağların üzümlerine rastlarsanız şaşırmayın!
Ovacık’taki yeni bir cevher ise Noni’s House. Ağaçların arasında bir huzurlu bir cennet bahçesinde, şirin mi şirin bir evin mutfağından çıkan kahvaltılar, makarnalar, börekler, tatlılar ve atıştırmalıklar parmaklarınızı yedirtiyor. Sahibesi sevgili dostumuz Selin güleryüzü, tatlı dili, bıcır bıcır enerjisi ile gününüze neşe aşılıyor. Alaçatı’nın kalabalıklarından kaçıp doğanın içinde hayat dolu bir bahçede kahvaltı keyfi, öğle yemeği ve üstüne ağaç gölgesi şekerlemesi veya akşamüstü şarap & peynir keyfi yapmak için en uygun yer Noni’s House. 
Buradan şarapları eklenecek (Turgay & Şirin Payzın & Sermet)
Ovacık altın sarısı kumsalı, berrak denizi ve de bakir sahili ile aslında gizli kalmış bir cevher. Sahilde 2014’de  açılan ‘Before Sunset’, son derece zevkli, keyifli ve konforlu bir plaj kulübü. Akşamüstü partileri ile geçen yazın en ‘in’ plajı ünvanını kazandı.

CİVAR KEŞİFLERİ

ÇEŞME VE ILICA

SAKIZ ADASI

URLA

ILDIRI VE KARABURUN

OVACIK